Muş Haber
HV
28 MART Perşembe 13:11

Başkan Yüce: ″Konut A.Ş. üretime Yenikent'te başlıyor″

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Uygun fiyatlı, ödemesi uzun vadeli olacak konutlar üreterek Sakaryalılara sunacağız. Bu proje kentleşmeye ve kentsel dönüşüme güçlü bir adım olacak” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2023 12:26   Güncelleme : 25-01-2023 12:26
Başkan Yüce: ″Konut A.Ş. üretime Yenikent'te başlıyor″

 Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin müjdesini verdiği ve Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda çoğunluğun onayıyla meclisten geçen Konut A.Ş projesinin detayları netleşmeye başladı. Büyükşehirin uzun süredir üzerinde çalıştığı sistemin öncelikli ve uzun vadeli hedefleri belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yüce, 1 milyon Sakaryalının merak ettiği ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Yüce, kamu eliyle kurdukları şirketin büyükşehire ait rezerv alanlarında seri şekilde konut imalatına başlayacağını söyledi. Öncelikli hedefin kentleşme konusunda tarihi bir sürecin başlatılması ve kentsen dönüşüme öncülük edilmesi olduğunu ifade eden Yüce, Konut A.Ş'nin belediye nakdi fonu ve belediyeye taşınmazlarıyla oluşturacaklarını belirtti.

Serbest piyasada konut inşası ve kat karşılığı hizmet alımı faaliyetleri yürüteceklerine değinen Başkan Yüce, belediyenin yol, köprü, kavşak gibi projelerinin yapımına ihaleyle katılım sağlayacaklarını ifade etti. Konut A.Ş’nin zamanla kapsamlı projeler üretecek seviyeye gelmesini arzu ettiklerini kaydeden Yüce, vatandaşlara uygun fiyata kaliteli yapılar temin edeceklerini anlattı. Yüce ayrıca, bankalarla yapılan anlaşmalarla kredi imkânı, vade kolaylığı ve en iyi fiyat performansı gibi fırsatlar sunacaklarının altını çizdi.

Başkan Ekrem Yüce, "Atacağımız bu adımla hem sektör, hem vatandaş hem de yepyeni bir mimari dönüşümün başlayacağı Sakarya'mız kazanacak. Şunun müjdesini vermek istiyorum. Bankalarla yapacağımız anlaşmalar sayesinde vatandaşlarımıza ödeme miktarı, vade sayısı kolaylığını sunacağız. Ayrıca, bu konutlar maliyetler üzerine yapılacak hesaplamalarla uygun fiyatlara sunulacak. Sakarya'nın geleceği için hayata geçirilecek kavşak, köprü ve yol projelerini de ihalelere katılım sağlayarak kendi imkânlarımızla inşa ederek şehrimize güçlü bir ekonomik girdi sağlayacağız" ifadelerini kullandı.


 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR